Merk je dat jouw lichaam fysiek en mentaal tegen zijn grenzen aanloopt? Ben je steeds sneller vermoeid, loop je over van de stress en spanning of loert er een burn-out om de hoek omdat je consequent teveel hooi op je vork blijft nemen?

Nature’s Wisdom is een themareis die jou de uitgelezen kans geeft om volledig te gaan herbronnen in de wondermooie natuur van de Franse Auvergnestreek. Want waar worden we meer onszelf dan in de pure eenvoud en rust van de natuur rondom ons?

 

Wat kan je verwachten van Nature's Wisdom?

Tijdens deze themavakantie pakken we een week lang vermoeidheid, stress en symptomen van burn-out aan en hervinden we samen onze energie. We nemen afstand van de dagelijkse beslommeringen, struikelblokken en moeilijkheden door te verbinden met de natuur en de tijd te nemen om een versnelling lager te schakelen. Dit met ruimte voor energetische en ontspanningsoefeningen in de wondermooie omgeving van Les Barreaux.

Leen Van Rensbergen en Chris van Eupen nemen ons mee om onze innerlijke rust en kracht terug te vinden. Op die manier proberen we fysiek, mentaal en energetisch te herbronnen en opnieuw gewoon te ‘zijn’.

Aan deze herbronningsvakantie kan iedereen deelnemen, met uitzondering van mensen die medische begeleiding nodig hebben. Een dokter is niet aanwezig tijdens de reis, maar we bieden wel een ondersteunend team naar welzijn en vitaliteit toe.

Onze experten

Onder begeleiding van Leen Van Rensbergen en Chris Van Eupen wordt alles in goede banen geleid. Leen heeft reeds meer dan 30 jaar ervaring als psychologe en psychotherapeute, en begeleidt al jaren mensen naar meer inzicht en (zelf)bewustzijn. Chris heeft, na 32 jaar in de zorgsector, dan weer aan den lijve ondervonden wat een burn-out met een mens doet en heeft er nadien voor gekozen om thuis een praktijk uit te baten waar ontspanningsmassages, Reiki en kruiden centraal staan.

Rust zoeken in de natuur, genieten van het tuinleven (zaaien, verplanten, oogsten en verwerken), groeien in zelfzorg en yoga is wat beide dames bindt en een ijzersterk team maakt om jou te begeleiden tijdens jouw herbronningsvakantie.

Deze themareis is iets voor jou als...

- Je houdt van een persoonlijke vakantie op maat
- Je houdt van genieten in een natuurlijke omgeving
- Je tools wil leren om op een andere manier je stress aan te pakken
- Je nood hebt aan een stapje terug en wil onthaasten
- Je zelfzorg en inzicht in jezelf belangrijk vindt

Dagprogramma

Kamp je met een burn-out, vermoeidheid of stress? Samen nemen we afstand van het drukke leven in België en ontdekken we hoe we op een natuurlijke manier met stress om kunnen gaan door te verbinden met de natuur.

08.30u – 9.30u: Wakker worden met lichte lichaams- en aandachtsoefeningen.
09.30u – 10.30u: Ontbijt met verse groenten en fruit uit de tuin van Les Barreaux
11.00u – 13.00u: We gaan deze week een proces aan waarin we eerst tijd nemen om onze stresssignalen te herkennen en inzicht te verwerven wat stress met ons doet. We leren hier via natuurlijke wijsheid mee omgaan: via ademhaling, beweging en ontspanningsoefeningen. Op het eind van de week hebben we meer inzicht hoe we onze veerkracht kunnen verhogen en onze energiereserves kunnen aanvullen. Respect voor ieders tempo staat hier centraal.
13.30u – 14.30u: Lunch
14.30u – 18.30u: Vrije namiddag met de mogelijk om te wandelen in de omgeving van Domaine Les Barreaux, een uitstap te maken naar één van de omliggende dorpjes of natuurgebieden, gebruik te maken van de wellnessruimte, een uitgebreide siësta, lekker niksen of gun jezelf een extraatje met een individueel gesprek of extra behandeling.
19.00-...: Avondmaal en gezellig samen zijn.

Vertrekdata en prijzen

Vertrekdatum: 05/11-11/11/2019, 03/05-9/05/2020 of 07/11-13/11/2020 (start tussen 16u en 18u en einde voorzien na het ontbijt)
Aantal deelnemers: 10
Prijs: € 870, inclusief dagelijks ontbijt, lunch en avondmaal met verse producten en gebruik van de wellnessruimte.
Extra behandelingen zijn mogelijk mits een kleine meerprijs.