Ons lichaam speelt een belangrijke rol in de zorg voor onszelf. Want een gezonde geest, die vinden we natuurlijk terug in een gezond lichaam.Een tempel waar we met de nodige zorg mee omspringen. Door onze drukker dan drukke maatschappij verliezen we echter regelmatig de aandacht voor ons lichaam. We hebben te weinig oog voor ons lijf en raken daarom volledig uitgeput. Met ‘Herbronnen en Wandelen’ willen we opnieuw jouw vitaliteit verhogen tijdens een herbronningsweek waar genieten in de natuur en sportiviteit centraal staan.

Wat kan je verwachten van deze herbronningsreis?

Deze herbronningsweek focust op het menselijk lichaam en het verhogen van onze energie en vitaliteit. Verschillende factoren kunnen echter een boosdoener zijn waardoor ons lichaam uit balans raakt. Obstakels en steeds veranderende situaties zorgen ervoor dat ons lichaam zich steeds opnieuw moet aanpassen aan de omstandigheden en in onze drukke maatschappij zonder ooit tot rust te komen. Dit zorgt voor spanningen in ons lichaam die op hun beurt weer tot stress leiden en bijhorend vitaliteitsverlies en verminderde levensdynamiek.

Gun jezelf en je lichaam te kans om volledig te gaan herbronnen en heerlijk tot rust te komen in de natuur. Niet alleen genieten we zo meer, ook zijn we op die manier opnieuw in harmonie met onszelf.

Onze coach

Tijdens deze herbronningsweek krijgen we het gezelschap van Guido Paeps, osteopaat na een master in de lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappen en een master in de revalidatiewetenschappen en kinesitherapie. Met zijn specialisatie in bindweefselmassage, lymfedrainage en fascia-, cranio-sacraal- en bekkenbodemtherapie, weet hij als geen ander wat jouw lichaam precies nodig heeft om te herbronnen en tot zichzelf te komen. Als bewegingscoach evalueert hij jouw lichaam en geeft je persoonlijk advies en een behandeling op maat om zo je vitaliteit te verhogen.

Guido staat echter niet alleen aan het roer van deze herbronningsweek. Rita Geerts, eigenares van Les Barreaux en tevens massagetherapeute, ayurvedische consulent, yogadocente en klankthereapeute zorgt samen met Guido voor de nodige in- en ontspanningsmomenten in de mooie Auvergnestreek.

Deze themareis is iets voor jou als...

- Je houdt van een actieve wandelvakantie
- Je jouw vitaliteit wil verhogen
- Je wil genieten en de prachtige natuur van jou een gelukkig mens wil laten maken
- Je een gepersonaliseerde wellnessbehandeling wil met massages en packings
- Je nood hebt aan een pauze om je lijf en geest even te resetten

Dagprogramma

Loert een burn-out of ernstige vermoeidheid om de hoek? Het is niet altijd evident om tijd voor jezelf te vinden. Met de hulp van osteopaat Guido Paeps en eigenares Rita proberen we opnieuw aan onszelf te denken en onze levenslust terug te vinden met massages gericht op herstel en rustgevende wandelingen door de groene Auvergnestreek.

08.00u – 9.00u: Een stiltemoment waarbij we tijd nemen om tot onszelf te komen in alle rust en sereniteit.
09.00u – 10.00u: Ontbijt met verse groenten en fruit uit de tuin van Les Barreaux
10.30u – 12.30u: Workshop om inzichten te verwerven in het functioneren van ons lichaam door Guido Paeps.
13.00u – 14.00u: Lunch
14.00u – 17.00u: Vrije namiddag met de mogelijkheid om te wandelen in de omgeving van Domaine Les Barreaux, een uitstap te maken naar één van de omliggende dorpjes of natuurgebieden, gebruik te maken van de wellnessruimte, een extra behandeling te boeken op aanvraag of simpelweg te ontspannen aan het zwembad met een goed boek.
17.00u – 18.30u: We nemen de tijd om tot rust te komen via verschillende ontspanningsoefeningen en ademhalingstechnieken..
19.00u - ...: Avondmaal en gezellig samen zijn.

Vertrekdata en prijzen

Vertrekdatum: 14/09-21/09/2019, 05/07-12/07/2020 of 13/09-20/09/2020 (start tussen 16u en 18u - einde voorzien na het ontbijt)
Aantal deelnemers: 10
Prijs: € 930, inclusief dagelijks ontbijt, lunch en avondmaal met verse producten en gebruik van de wellnessruimte. Ook voorzien we een aantal gepersonaliseerde behandelingen binnen deze herbronningsreis. Zo zijn ook één massage (lymfedrainage, cranio-sacraal- of bindweefdselmassage), een diepe reiniging met masker en gelaatsmassage voor een verbeterde doorbloeding, een detox dieptereiniging met peeling van dode huidcellen en een spirulina packing om de huid dieper te voeden inbegrepen. Extra behandelingen zijn mogelijk mits een kleine meerprijs.